Filmkväll med mat

8 mars
mat kl. 18
film ca kl. 19

Pride

Pride är en brittisk film från 2014, skriven av Stephen Beresford och regisserad av
Matthew Warchus.

Handlingen baseras på en verklig historia och handlar om hur en grupp HBTQ-aktivister i ett Thatcherstyrt  Storbritannien samlar in pengar för att hjälpa strejkande gruvarbetare 
och deras familjer.

Filmen visades vid Filmfestivalen i Cannes 2014, där den vann Queerpalmen. Den nominerades 2015 till Golden Globe Award för bästa film – musikal eller komedi, och vann en BAFTA Award: Outstanding Debut by a British Writer, Director or Producer

Framtidsmöte
21 mars kl. 19


Hur ska vi utveckla Mariebergsgården?
Är det dags för Kulturföreningen?
Har du uppslag - vad vill du ska hända?

 

Öppet hus för alla - kom och
fika och ventilera dina
idéer!

Musikafton med Stig Jäderberg
What happened in California 1965-1975

13 april - pub med mat från kl. 17.30


Publiken tas med på en resa som startar med The Byrds och folkrocken och fortsätter med psykedeliascenen i San Francisco med Jefferson Airplane och Grateful Dead, Janis Joplin och hippierörelsen, Summer of Love, Neil Young, Joni Mitchell, James Taylor, Carole King, Linda Ronstadt, Gram Parsons, Tom Waits, Jackson Browne, Eagles m.fl.

Föreställningens tre olika element samspelar med varandra:
Artisternas låtar, framförs i personliga tolkningar med akustisk gitarr, elgitarr, sång och munspel.
Berättandet, med händelser och anekdoter, musikens utveckling och artisternas historier, dråpliga händelser, framgångsögonblick, bisarra vägval, drogerna, katastrofer…

Det visuella, med intressanta filmklipp och bilder, följer låtarna och berättandet. 

Entré 150 kr
Förboka hos Ingrid 070-286 18 77

17 maj från kl 18 - välkomna!

Läs mer och anmäl dig direkt till Vuxenskolan under denna länk: 
Släktforskning grundkurs på Mariebergsgården - SV Västernorrland

Bokbussen 


Bokbussen kommer till Mariebergsgården torsdagar den 1/2, 29/2, 28/3, 25/4, 23/5 och 13/6 kl. 12:40 - 13:10

CaféMarie håller öppet mellan 12 - 13.30 Hjärtligt välkomna in och ta en fika!

I bussen finns cirka 1200 titlar. Förutom böcker i text och ljud också facktidskrifter och intressanta biografier.

Tips: Du kan även reservera böcker dygnet runt via bibliotekets katalog och hämta på bussen! Böckerna hamnar på väntehyllan på Kramfors bibliotek och körs ut nästa tur.
Läs mer om bokbussen HÄR

loading...

Mariebergsgården erbjuder ett omväxlande utbud av sociala aktiviteter året runt, som till exempel after work, livemusik, vinprovning, filmkvällar, afternoon tea, take away med hämtmenyer och förstås våra populära grillkvällar med livemusik som återkommer varje år, alla onsdagar i juli. 

Du är hjärtligt välkommen att komma med förslag på andra aktiviteter eller underhållning som du gärna vill se på Mariebergsgården i framtiden. Gå in på fliken "kontakt" och skicka e-post eller ring!

Hör av dig till oss!
 

Vi vill gärna få veta din åsikt om hur du ser på Mariebergsgården. Vad skulle du vilja se för arrangemang på gården framöver? Har du några idéer? Mariebergsgården är till för dig! Och vi behöver dig! Att vi kan samlas, umgås och trivas under samma tak beror på att verksamheten drivs av frivilliga krafter. Därför vill vi också påminna om redan planerade aktiviteter där vi gärna ser dig närvara. Under juli månad har vi grillkvällar varje onsdag. Är du/ni intresserad/e av att laga mat en av kvällarna? Eller hjälpa till på annat sätt?

Kontakta gärna någon i styrelsen i Mariebergs Folkets Hus förening (se fliken kontakt) eller skriv ett mail till mariebergsgarden@gmail.com.