Mariebergsgården bjuder in till valvaka på söndag från kl. 18.00 - så länge vi orkar hålla oss vakna.
Välkomna!

MUSIKRÖRELSEN – DEN SVENSKA PROGGEN
22 oktober 2022 klockan 17.30-23

En Storytelling-Livedokumentär-Konsert om svenskt 70-tal.
 

Ur en politisk frustration och en önskan att göra världen bättre, och ur en musikalisk frustration och en vilja att skapa en egen musikkultur, växer i Sverige under 70-talet – med start i Gärdesfesterna 1970 – en rörelse som är unik: Musikrörelsen, även kallad den svenska proggen.

Vi gör en resa som startar med Hansson&Karlsson och kulminerar tio år senare med Tältprojektet. Däremellan får vi möta Pugh, Contact, Träd Gräs och Stenar, Bo Hansson, John Holm, Monica Törnell, Blå Tåget, Hoola Bandoola Band, Nationalteatern, Marie Selander, Kebnekajse, Samla Mammas Manna, Ola Magnell, Turid och många fler.

Vi får följa hur en växande politisk dogmatism bidrar till att Musikrörelsen så småningom krackelerar.

Föreställningen framförs av musikern och storytellern Stig Jäderberg och består består av tre byggstenar som hela tiden avlöser varandra i ett varierat flow:
– Berättandet
– Visuella projektioner (liveklipp, intervjuklipp, bilder)
– Låtar som framförs med sång, akustisk gitarr, elgitarr och munspel
 

Bokbussen stannar utanför Mariebergsgården!


Tisdagar mellan klockan 12.40 - 13.10 kan ni låna böcker eller utnyttja deras digitala teknik.

Datum: Tisdag: 6/9, 4/10, 1/11 och 29/11.

I samband med detta kommer vi även att hålla öppet med bokkafé.


Hjärtligt välkomna in att fika!
 


Här finns mer info om bokbussen och turlistan: 
Bokbussen turlista Augusti - December 2022


 

Mariebergsgården erbjuder ett omväxlande utbud av sociala aktiviteter året runt, som till exempel after work, livemusik, vinprovning, filmkvällar, afternoon tea, take away med hämtmenyer och förstås våra populära grillkvällar med livemusik som återkommer varje år, alla onsdagar i juli. 

Du är hjärtligt välkommen att komma med förslag på andra aktiviteter eller underhållning som du gärna vill se på Mariebergsgården i framtiden. Gå in på fliken "kontakt" och skicka e-post eller ring!

loading...

Föreläsningen om skeppsvraken på Ångermanälvens botten blev en succé
 

Mariebergsgården var fylld till brädden när Lennarth Högberg från Dyk & Fototeknik kom för att berätta om hans och Jens Lindströms (från Nordic Maritime Group) dykningar och de spännande fynden på Ångermanälvens botten mellan Hammar och Höga Kusten-bron. Vi får hoppas att han kommer igen och berättar mer om vad de hittade under dykningarna denna vår och sommar 2022!
 

HÄR hittar du artikeln om dykningarna i Kramforsbladet

Hör av dig till oss!
 

Vi vill gärna få veta din åsikt om hur du ser på Mariebergsgården. Vad skulle du vilja se för arrangemang på gården framöver? Har du några idéer? Mariebergsgården är till för dig! Och vi behöver dig! Att vi kan samlas, umgås och trivas under samma tak beror på att verksamheten drivs av frivilliga krafter. Därför vill vi också påminna om redan planerade aktiviteter där vi gärna ser dig närvara. Under juli månad har vi grillkvällar varje onsdag. Är du/ni intresserad/e av att laga mat en av kvällarna? Eller hjälpa till på annat sätt?

Kontakta gärna någon i styrelsen i Mariebergs Folkets Hus förening (se fliken kontakt) eller skriv ett mail till mariebergsgarden@gmail.com.