Tove Alsterdal utkommer med en ny bok - Rotvälta!

Tove Alsterdal har hyllats unisonts av kritikerna för sina fristående spänningsromaner sedan debuten med Kvinnorna på stranden 2009. Hennes böcker ges ut på 25 olika språk. I tystnaden begravd är mångfaldigt prisbelönt i Frankrike och Låt mig ta din hand utsågs till 2014 års bästa svenska kriminalroman av Svenska Deckarakademin. Blindtunnel nominerades 2019 även den till samma pris.
Tove Alsterdal bor i Stockholm men har sina rötter i Tornedalen och Värmland. Hon har sommarboende i Ångermanland sedan många år tillbaka.

Boken Rotvälta är den första i en serie med polisen Eira Sjödin i huvudrollen. Den utspelar sig i Ådalen i trakterna runt Ångermanälven. Slukhål, den andra boken i serien, planeras komma hösten 2021.

http://www.tovealsterdal.se/

 

ROTVÄLTA
Olof var bara fjorton år när han erkände mordet på en tonårsflicka, Lina Stavred. Han skickades bort och familjen bröt all kontakt.
Tjugotre år senare svänger han av E4:an i Ångermanland, in på småvägarna som leder till hans barndomshem. I duschen hittar han sin pappa död, mördad med en jaktkniv.

Polisen Eira Sjödin har just återvänt till uppväxtens Kramfors, för att ta hand om sin dementa mamma. I undersökningen av mordet på Olofs pappa kommer hon allt närmare sitt eget liv.

Eira var nio år när Lina mördades.

Olof var pojken i hennes mardrömmar.

Rotvälta är den första boken i en ny serie som utspelar sig i Ådalen, i det norrländska skogslandet vid Ångermanälvens strand.